Sunteți supărați și aruncați cuvinte grele? Atunci ar trebui să știți că și acestea vă pot afecta viața, ca și blestemele. Forța acestor cuvinte spuse la nervi este uriașă, putând să distrugă viața omului.

 

Efect de blestem au și cuvintele rostite la durere

Oamenii de știință susțin că efecte de blestem au și simplele cuvinte rostite la nervi sau durere: „nu mai vreau să trăiesc”, „am obosit să cred că se va mai rezolva ceva,”, „nimic nu-mi iese”, „nu mai are nici un rost”. În ceea ce privește blestemele, acestea sunt fie de neam, preluate de la o generaţie la alta, fie personale, dobândite în timpul vieții.

Potrivit Cuviosului Paisie Aghioritul, părinții trebuie să fie atenți să nu-și blesteme copiii pentru că le pot distruge viața. Foarte puțini părinți știu că atunci când își drăcuie copiii, nu fac altceva decât să îl făgăduiască Necuratului iar acesta să aibă puteri asupra micuțului. Din această cauză pot apărea din senin boli, necazuri, suferinte, eșecuri în viață cărora copiii, deveniți adulți, nu le pot face față. Remediul cel mai eficient împotriva acestor blesteme transmisibile este Taina Sfintei Spovedanii facută atât de părinti, cât si de copii dar și citirea rugăciunii celei mari de dezlegare asupra întregii familii.

Păstrat în timp, blestemul își pierde din efect dacă cele două persoane reușesc o împăcare. Dacă însă persoana care a rostit un blestem nu mai trăiește, se recomandă a se face un ritual de împăcare la mormântul acestuia. În acest sens, va fi chemat un preot care va face o slujbă pentru sufletul celui decedat și se vor face donații săracilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *