Chiar daca putina lume a auzit de el, sfantul Sisoe cel Mare a existat cu adevarat si este cunoscut de intreaga crestinatate ca fiind sfantul care apara copiii de toate relele.

De aceea, este foarte important sa cititi aceasta rugaciune la ceas de necaz. Este grabnic folositoare.

Iata mai jos si textul rugaciunii!

„Slujindu-te de rugaciuni neincetate, ai lepadat stricaciunea patimilor de la suflet si ai curatit vederea cugetului tau. Drept aceea, Sfinte Sisoe, te-ai invrednicit ca un prooroc a vedea mai inainte cele viitoare, cu buna credinta cantand: preoti, binecuvantati, popoare, preainaltati pe Hristos intru toti vecii.

Sfinte Cuvioase Parinte Sisoe, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.Ingereste ai vietuit fiind in trup, cuvioase si taberele cele potrivnice le-ai biruit. Drept aceea, cu veselie te-ai salasluit, parinte, in viata cea fara materie, unde sunt cetele ingerilor, cu care impreuna acum canti: preoti, binecuvantati, popoare, preainaltati pe Hristos intru toti vecii.

Binecuvantam pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh, Dumnezeu.

Cu sfintitele tale rugaciuni catre Dumnezeu, curateste sufletul meu, caci sunt impresurat de spinii patimilor si de robia care ma cuprinde, miluieste-ma, parinte, purtatorule de Dumnezeu, ca, ajungand curat, sa cant: tineri binecuvantati, preoti, laudati, popoare, preainaltati pe Hristos intru toti vecii”.

Felicia Iedera


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *