Stim cu totii ca rolul nasilor de botez este unul foarte important, tocami de aceea si rugaciunea rostita de acestia pentru binecuvantarea finului este la fel de importanta!

Iata mai jos rugaciunea care trebuie rostita in ziua botezului!

“Doamne, Dumnezeul nostru, Tu Care ne-ai randuit sa fim parinti duhovnicesti ai acestui copil, daruieste-i lui darurile Tale cele bogate. Daruieste-i lui intelepciune, dragoste, sanatate trupeasca si sufleteasca.

Daruieste-i lui sa sporeasca in virtute, sa-si iubeasca aproapele si sa savarseasca numai ce este bineplacut Tie. Doamne, noi nu avem pricepere sa-l calauzim cum se cuvine pe drumul credintei. Calauzeste-l pe el ca un bun si iubitor de oameni, iar pe noi lumineaza-ne sa-i putem da sfatuirea potrivita.

Da-ne, Doamne, sa-l iubim cu dragoste curata si sfanta. Sa nu cautam pentru el numai bucurii trupesti, care sunt degrab trecatoare, ci sa-l ajutam sa agoniseasca darurile duhovnicesti, care nu se vor lua de la el. Doamne, daca din lucrarea vrajmasului va fi biruit de pacat, atunci sa ne luminezi pe noi ca sa-l ajutam sa se ridice.

Tu l-ai dat in grija noastra, Tu sa ne calauzesti cum sa-l ajutam sa isi revina degraba. Ajuta-ne, Dumnezeule, ajuta-ne. Ca Tu esti Cel ce randuiesti mantuirea noastra si Tie slava Iti inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *